Husk din rejseforsikring når du skal til USA

Danske statsborgere er ikke dækket af det danske sundhedsvæsen ved rejser uden for EU. Ved rejser til andre EU lande er du dækket af det blå sygesikringskort. Ved rejser uden for EU bør danske rejsende købe en privat rejseforsikring.

Hvis du kommer slemt til skade i USA uden en rejseforsikring kan det økonomisk blive en meget dyr oplevelse.

Vigtigt

Det gule og blå sygesikringskort dækker ikke rejser til USA. Hospitalsregninger i USA er ikke noget du ønsker. Sundhedssystemet er nemlig meget dyrt i USA.

Når du køber din rejseforsikring, så skal du købe en der dækker USA. Mange rejseforsikringer til hele verden dækker ikke USA. Så det er vigtigt at du dobbelttjekker at din rejseforsikring dækker USA.

Forsikringsselskaber der tilbyder rejseforsikringer til USA

Som borger i Danmark har du adgang til mange forsikringsselskaber der kan tilbyde dig en rejseforsikring til USA.

Du kan for eksempel få en rejseforsikring til USA fra følgende selskaber:

  • If Skadeforsikring (filial af If Skadeförsäkring AB)
  • Gouda
  • Tryg

Den bedste rejseforsikring til USA

Den bedste rejseforsikring må være en rejseforsikring der dækker dig mest muligt til den mest overkommelige pris, og derudover er positivt omtalt af nuværende og tidligere kunder.

De bedste rejseforsikringer til USA er følgende:

  1. Gouda
  2. Tryg
  3. If Skadeforsikring
  4. Europæiske rejseforsikring

Rejseforsikring til USA for studerende

Som udgangspunkt er der ikke rabat hvis du er studerende, dog er der aktører som tilbyder rabat på din rejseforsikring hvis du er studerende:

  • Dansk Rejseforsikring tilbyder op til 20% rabat på en ungdomsrejseforsikring (unge op til 35 år)
  • Europæiske Rejseforsikring tilbyder 20% studierabat hvis du er medlem af Studiz

Billigste rejseforsikring der dækker USA

Den billigste rejseforsikring der dækker USA er Gouda. Gouda er en anbefalelsesværdig rejseforsikring da den er billig og positivt omtalt på TrustPilot.

Glem det ikke – ellers kan det blive rigtigt dyrt

Hvert år drager flere tusinde danskere afsted til USA. USA er en af danskerne foretrukne rejsedestinationer. USA tilbyder danskerne en storbyferie i for eksempel New York eller en eksotisk tur til Miami. Dog glemmer mange rejseforsikringen.

Hvad koster et almindeligt lægebesøg

Hvis du har glemt din rejseforsikring, og du får brug for at blive tilset af en læge, så løber regningen op i gennemsnitligt 100 USD. Derudover skal du bruge penge på medicin. Medicin er dyrere i USA end i Danmark.

Hvis du brækker benet

Det kan være en dyr beslutning ikke at være dækket i USA. Brækker du benet med et relativt enkelt brud, så løber regningen op i 3.000 USD. Hvis du får et mere kompliceret brud, så kan regningen løbe op i 40.000 USD.

Én nat på et hospital er dyrt

Hver eneste nat du bruger på et hospital koster 2.000 USD. Dette inkluderer ikke prisen for undersøgelse, behandling og medicin

Sundhedsvæsnet i USA kan ruinere dig

Sundhedsvæsnet kan nemt ruinere dig. Især når et brækket ben kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner, hvis bruddet kræver operation, så derfor skal du altid dække dig med en forsikring.

Danskere oplever at blive afvist af læger

Det kan være vanskeligt at finde en læge som vil behandle en, hvis man ikke er forsikret. Der er mange danskere som har oplevet at læger har afvist dem, fordi de ikke var forsikret. Årsagen er at lægerne er bange for at du aldrig betaler regningen, og bare tager til Danmark. Derudover er der mere papirarbejde for dem, hvis du ikke er forsikret.