ESTA forretningsrejse – ESTA for forretningsrejsende

Forretningsrejsende der ønsker at besøge USA i forbindelse med en forretningsrejse skal ansøge om en ESTA. Et ESTA bliver udstedt indenfor 72 timer. Gennemsnitligt bliver de fleste ESTA udstedt indenfor 1 time.

Forretningsrejsende der skal til USA for at mødes med forretningspatnere eller lignende skal bruge et ESTA for at boarde deres fly til USA.

Du ansøger på dette link.

Hvor hurtigt bliver jeg godkendt

Siden 11. december 2018 bliver ESTA ikke behandlet i real-time, og derved skal rejsende være opmærksomme på, at der kan forekomme ventetid. De fleste rejsende vil opleve at modtage deres rejsetilladelse efter omkring 1 time, dog kan det tage op til 72 timer.

Det er derfor anbefalet at man ansøger om sit ESTA senest 72 timer før check-in. Uden et godkendt ESTA vil man ikke kunne checke-in eller boarde sit fly til USA.

Skal jeg printe mit ESTA i forbindelse med min forretningsrejse

Du behøver ikke printe dit ESTA i forbindelse med din forretningsrejse. Din ESTA godkendelse er tilknyttet til dit pasnummer. Det er derfor vigtigt at indtaste et korrekt pasnummer. Hvis dit pasnummer på din ESTA ansøgning ikke stemmer overens med pasnummeret i dit pas, så er dit ESTA ugyldigt.

Hvad må jeg foretage mig i USA på en ESTA rejsegodkendelse

Hvad er de tilladte ESTA-forretningsaktiviteter?

Forudsat at du har gyldig ESTA-autorisation, vil følgende aktiviteter være tilladt for visumfri rejse til USA:

  • Deltagelse i forretningsmøder
  • Rådgivning med forretningsforbindelser
  • Deltagelse i forretningsmøder, konferencer eller messer som delegeret
  • Forhandling af kontrakter
  • Turisme
  • Besøge pårørende

Ikke-tilladte forretningsaktiviteter

Hvis du rejser til USA på en ESTA godkendelse, så har du ikke tilladelse til at udføre produktivt arbejde, uanset hvor arbejdsgiveren befinder sig. Det betyder, at du ikke kan arbejde eller påtage dig lønnet eller ulønnet beskæftigelse eller studere under din ESTA-opholdsperiode. Afholdelse af leder- og lederuddannelsesseminarer eller andre træningsarrangementer er heller ikke tilladt under VWP (Visa-Waiver Program). For enhver af ovenstående aktiviteter skal du ansøge om det relevante visum til USA.