ESTA og visum til amerikanske storbyer

Når man som dansk statsborgere vil besøge amerikanske storbyer som Los Angeles, Miami og New York, hvornår skal man så bruge hhv. ESTA og visum?

ESTA til Los Angeles

Danske statsborgere kan rejse til Los Angeles med ESTA, så længe de rejser dertil med et af følgende formål: Turisme, forretningsrejse, medicinsk behandling, familiebesøg og korte kurser og konferencer. Derudover skal man også bruge ESTA hvis man mellemlander i Los Angeles, selv hvis man ikke forlader lufthavnen i forbindelse med sin flyforbindelse. Mindreårige rejsende skal også bruge ESTA når de besøger Los Angeles.

Visum til Los Angeles

Danske statsborgere skal bruge et visum hvis de rejser til Los Angeles med henblik på at studere, arbejde direkte for en amerikansk virksomhed, eller hvis du vil udføre journalistiske aktiviteter.

ESTA til Miami

Danske statsborgere der vil besøge Miami, kan bruge ESTA til deres rejse, såfremt de rejser med et gyldigt rejseformål, herunder: Turisme, forretningsrejse, medicinsk behandling, familiebesøg, samt korte kurser og konferencer. Du skal også bruge ESTA hvis du skal mellemlande i Miami, også hvis du bliver i lufthavnen under hele dit ophold i USA. Mindreårige rejsende til Miami skal også bruge ESTA.

Visum til Miami

Du skal som dansk statsborger bruge visum til din rejse til Miami, såfremt du rejser dertil med det formål at studere, arbejde direkte for en amerikansk virksomhed, eller for at arbejde som journalist.

ESTA til New York

Man kan som dansk statsborger flyve til New York på et ESTA, så længe det er med et godkendt rejseformål, såsom turisme, forretningsrejse, familiebesøg, medicinsk behandling samt korte kurser og konferencer. Rejsende der blot mellemlander i New York skal stadig bruge ESTA, selv hvis de ikke forlader lufthavnen under deres forbindelse. Mindreårige rejsende til New York er også påkrævet et ESTA.

Visum til New York

Hvis du som dansk statsborger ønsker at studere, arbejde for en amerikansk virksomhed eller arbejde som journalist i New York, så er du nødsaget til først at indhente et gyldigt visum.