ESTA når man mellemlander i USA

Du skal som oftest bruge ESTA når du mellemlander i USA. Her kan du læse mere om reglerne når du mellemlander i USA på vej til Canada, Mexico og Sydamerika.

Jeg mellemlander i USA på vej til Mexico, skal jeg bruge ESTA?

Når du mellemlander i USA på din rejse til Mexico, skal du huske først at ansøge om ESTA. Kravet om ESTA gælder uanset om du forlader lufthavnen, eller du blot har en kort flyforbindelse. Selv mindreårige rejsende skal bruge ESTA når de mellemlander i USA, også hvis de er ledsagede af deres forældre.

Husk på at 90 dages-reglen også gælder for rejser til Mexico

Såfremt du rejser igennem USA både til og fra Mexico, skal du huske på at du dermed er underlagt 90 dages-reglen. Denne regel betyder at du højst må opholde dig 90 dage i USA og dets nabolande ad gangen, hvilket også omfatter Mexico. Dette gælder også selvom at du har fået tildelt et længere ophold i Mexico. Du bør derfor nøje undersøge reglerne såfremt du har tænkt dig at rejse igennem USA på din rejse til Mexico.

Jeg mellemlander i USA på vej til Canada, skal jeg bruge ESTA?

Når du som rejsende til Canada mellemlander i USA, skal huske du huske at ansøge om ESTA inden afrejse. Hvorvidt du forlader lufthavnen eller blot har en kort flyforbindelse, har ikke nogen indvirkning på om du skal have ESTA. Ligeledes gør den rejsendes alder heller ikke nogen forskel når det kommer til kravet om ESTA. Kort sagt skal stort set alle rejsende fra Danmark der mellemlander i USA på vej til Canada bruge ESTA.

Husk på at 90 dages-reglen påvirker dig hvis du rejser til Canada via USA

Hvis du rejser til Canada igennem USA, er du automatisk underlagt 90 dages-reglen. Det vil sige at dit ophold i Canada tæller med i de 90 dages gyldighed for dit ESTA. Det vil sige at du er nød til at forlade Canada indenfor 90 dage, såfremt du også rejser hjem igennem en amerikansk lufthavn. Hvis du bliver i Canada i mere end 90 dage, selvom du er blevet tildelt et længere ophold af Canada, kan du risikere at overskride din ESTA godkendelse, og dermed fremadrette få problemer med indrejse til såvel USA som tredjelande.

Jeg mellemlander i USA på vej til Sydamerika, skal jeg bruge ESTA?

Hvis du mellemlander i USA på vej til Sydamerika, skal du stadig bruge ESTA. Dette er også tilfældet, selvom at du blot har en kort flyforbindelse og slet ikke forlader lufthavnen. Også mindreårige rejsende skal bruge ESTA når de mellemlander i USA, uanset om de rejser alene eller i følgeskab af deres familie.