ESTA: Hvad skal jeg tage med til lufthavnen?

Når du skal afsted på din rejse, hvilke ting skal du så tage med til lufthavnen når du rejser på en ESTA rejsegodkendelse?

Pas

Det vigtigste at huske når du skal til USA er dit pas. Din ESTA godkendelse er tilknyttet dit pasnummer i systemet, så det er vigtigt at du har dit pas med, da det ellers ikke er muligt at verificere din ESTA status. Derudover er det også generelt et indrejsekrav at du har dit pas med dig.

Boardingkort

Derudover skal du også have dit boardingkort på dig, enten printet ud eller på din mobiltelefon.

Udprint af din ESTA godkendelse

Det er op til den enkelte rejsende om de ønsker at printe deres ESTA godkendelse ud. Det er nemlig muligt at tilgå den rejsendes ESTA status ved blot at scanne deres pas. Det kan dog ikke desto mindre være en god ide at medbringe et udprint, hvis der nu imod forventning skulle være problemer med at tjekke din ESTA status.

E-billetter

Husk evt. også at printe dine e-billetter ud, således at du kan fremvise dem hvis der bliver spurgt ind til dine rejsedetaljer. Dette er dog også frivilligt, da det altid vil være acceptabelt at fremvise dokumentation for dette i form af elektroniske dokumenter/emails.

Hotelreservation

Husk ligeledes evt. at printe din hotelreservation ud, i tilfælde af du bliver bedt om at bevise at du kun har tænkt dig at opholde dig midlertidigt i USA.

Coronapas og forsikring

USA kommer formentlig fremadrettet til at indføre et krav om coronapas, men disse regler er endnu ikke færdiggjort. Dog anbefaler vi alle der rejser til USA at have bevis på deres vaccinationsstatus og en omfattende rejseforsikring.