Elektroniske rejsetilladelser til USA, Canada og Australien

USA var et af de første lande i verden til at introducerer elektronisk rejsetilladelser til turister og forretningsrejsende der flyver til USA. Systemet blev introduceret i August 2008, og det blev obligatorisk d. 12 januar 2009. Systemet er en konsekvens af 9/11. Systemet er bygget på en algoritme der automatisk vurderer om du har lov til at flyve til USA eller ikke. Det er en rejsetilladelse der giver dig lov til at gå ombord på dit fly til USA, dog er det ikke en garanti for om du får lov til at komme ind i USA. Dette vurderes altid af en grænsevagt i lufthavnen.

Udover USA, så har Australien og Canada også introduceret et elektronisk rejsetilladelse program til statsborgere fra lande, som allerede har visumfri adgang.

Hvor ansøger jeg om en rejsetilladelse

Det kommer an på din destination. Du kan finde de respektive elektroniske rejsetilladelser herunder. Du kan ansøge om en elektronisk rejsetilladelse til USA her.

Hvem kan ikke gøre brug af elektroniske rejsetilladelser

Som udgangspunkt vil du med stor sandsynlighed bliver afvist, hvis du er tidligere dømt kriminel.

Til sidst i ansøgningsformularene bliver du stillet såkaldte kvalificerende spørgsmål. Hvis man ikke kan svarer ‘Nej’ til dem alle, så er man som udgangspunkt ikke kvalificeret til en elektronisk rejsetilladelse, og man vil med stor sandsynlighed blive afvist.

Kan jeg ikke besøge disse lande hvis min rejsetilladelse bliver afvist

Du kan sagtens besøge USA, Australien og Canada, også selvom din elektroniske rejsetilladelse bliver afvist. Det kræver blot at du skal igennem en mere besværlig proces. Du skal ansøge om et traditionelt turistvisum igennem deres respektive ambassader.

OBS: Under Covid-19 pandemien kan der opleves større pres på ambassaderne, og derfor må du forvente en længere behandlingstid på din visumansøgning.