Disse ESTA visum regler bør du kende

ESTA systemet håndterer hvert år mange millioner rejsende, og reglerne bliver løbende ændret for at håndtere nye trusler og probelemer. Her kan du læse om hvordan reglerne med tiden har ændret sig.

Nye ESTA regler

Krav om biometriske pas (e-pas)

Pr. 2016 er det nu påkrævet at have et såkaldt biometrisk pas – pas med en indbygget chip med den rejsendes information i elektronisk format, fingeraftryk og portræt – for at kunne ansøge om ESTA. Alle danske pas udstedt siden 2012 er af denne type, men andre lande har deres egen tidslinje for udstedelse af denne type pas.

Indrejseforbud hvis du siden 2011 har besøgt en række mellemøstlige lande

I 2016 blev der også tilføjet et kvalifikationsspørgsmål til ansøgningsformularen:

Har du siden 2011 besøgt et af følgende lande, eller har du nogensinde været statsborger i et af følgende lande: Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen.

Du kan muligvis få dispensation fra denne regel, hvis du har rejst dertil i en tjenstlig sammenhæng, for eksempel hvis din rejse var en del af en diplomatisk eller militær mission. Du vil dog formentlig blive bedt om at kunne dokumentere dette ved indrejse. For et mere konkret svar med udgangspunkt i netop dine omstændigheder, anbefaler vi at du kontakter den amerikanske ambassade.

Har Donald Trump ændret på ESTA systemet?

Donald Trump indførte i 2020 et indrejseforbud for alle rejsende der indenfor de sidste 14 dage har opholdt sig i en række områder, herunder Schengenområdet, Kina, Iran, Irland, Sydafrika og Brasilien. Denne regel gælder dog kun hvis du fysisk har opholdt dig der. Så en dansk statsborger må altså gerne rejse til USA hvis vedkommende, for eksempel, har opholdt sig de to foregående uger i Mexico.

Det er fortsat uklart hvornår reglerne ændres igen

Der er endnu ikke kommet nogen udmeldinger om hvornår USA vil ophæve eller justere indrejseforbuddet. Det er derfor ikke muligt at sige hvornår det igen er muligt at rejse direkte til USA fra Danmark af. Vi anbefaler at du følger den amerikanske regering eller ambassade for at få de nyeste opdateringer.

ESTA bliver ikke længere godkendt øjeblikkeligt

Før i tiden kunne man ansøge om sit ESTA visum i lufthavnen eller på vej i taxaen til lufthavnen. Nu har USA ændret systemet, og de anbefaler at man ansøger i god tid. De lover nemlig ikke længere et øjeblikkeligt svar på din ansøgning. Det har myndighederne ikke gjort siden 2018, hvor de udsendt en pressemeddelse om dette.