Alt du skal vide om at flyve til USA

Hvis du skal flyve til USA for første gang, kan dette potentielt virke  overvældende. Men herunder kan du læse alt hvad du skal vide, om hvordan du bestiller dit fly til USA, hvad du skal foretage dig i lufthavnen, og hvordan du indhenter en ESTA rejsegodkendelse inden afgang.

Direkte fly til USA fra København

I denne guide gennemgår vi alle tilgængelige direkte flyruter til USA fra København. Fordelen ved at flyve direkte til USA er at du sparer 4-5 timer i flyvetid.

Københavns lufthavn har direkte fly til følgende amerikanske byer:

  • Boston (BOS) (Med SAS fra August måned)
  • New York (EWR) (Med SAS) – Flyver alle ugens dage
  • Washington (IAD) (Med SAS) – Flyver alle ugens dage
  • Chicago (ORD) (Med SAS) – Flyver alle ugens dage
  • San Francisco (SFO) (Med SAS) – Flyver alle ugens dage
  • Los Angeles (LAX) (med SAS) – Flyver alle ugens dage
  • Miami (MIA) (Med SAS fra Oktober til April måned) – Flyver alle ugens dage pånær lørdage

På nuværende tidspunkt er det kun SAS der tilbyder direkte fly til USA fra Københavns lufthavn.

Du kan kun flyve direkte til USA fra Københavns lufthavn. Der er ingen ruter fra for eksempel Aalborg eller Billund.

Du booker dit fly via SAS hjemmeside.

Direkte fly fra København til USA med SAS

På nuværende tidspunkt er det kun SAS der tilbyder direkte fly fra København til USA. Før i tiden tilbød Norwegian også direkte fly til USA, dog satte Covid-19 en stopper for det. Det er derfor nu kun SAS der flyver direkte til USA. Dette kan have en negativ konsekvens for rejsende, da SAS og Norwegian nu ikke er i direkte konkurrence.

Direkte fly fra København til New York

Da vi tjekkede prisen for et direkte fly fra København til New York lå prisen for en direkte returrejse billet med SAS på cirka 3.600 DKK med en rejsetid på cirka 8 timer hver vej. Alternativt kan man rejse via Reykjavik i Island og få en flybillet til cirka 2.000 DKK. Besparelsen på 1.600 DKK vil koste dig en ekstra rejsetid på cirka 3 timer hver vej.

Sådan tjekkede vi priserne på flybilletterne

Alle priserne herover er blevet tjekket igennem Momondo. Til reference er priserne hevet ned ved at bruge perioden 9. september 2021 til 16. september 2021.

For at opnå realistiske og billige priser, så anbefales det altid at man bestiller sine flybilletter i hvert fald 1 måned før afrejse. Momondo har lavet en guide til hvordan du finder de billigste flybilletter. Guiden hedder Travel Smart, og vi anbefaler at du bruger den, til at finde ud af hvornår du smartest bør booke dine flybilletter.

Husk dit ESTA inden check-in

Til sidste vil vi huske dig på, at det er vigtigt at du får godkendt dit ESTA før du tager til lufthavnen. Hvis du ikke har et gyldigt og godkendt ESTA, så vil du ikke få lov at checkin, og du vil heller ikke få lov at boarde.

Må man have mad med i flyet?

Du må som udgangspunkt gerne have mad med i din håndbagage. Der er dog flyselskaber, der ikke tillader egen medbragt mad. Du må ikke tage dine egne drikkevarer med, da du ikke kan få dem med igennem security. Drikkevarer kan du med fordel købe i afgangshallen. Ved at købe dine drikkevarer i afgangshallen kan du sparer penge, da de oftest er langt dyrere i flyet.

Da maden hos de fleste flyselskaber er meget kedelig, og måske ikke lige er noget for din smag, så anbefaler vi at du smører en madpakke, som du kan tage med ombord på flyet. Du kan også med fordel tage frugter med.

Mad du ikke kan have med i flyet

Før du kommer ombord på flyet skal du igennem security. Her vil din håndbagage blive undersøgt for væsker. Desværre anses madvarer som er delvist flydende også som væsker. Det betyder blandt andet at du for eksempel ikke kan tage supper, gryderetter, saucer og sammenkogte retter med.

Babymad

Hvis du har et lille barn med, og du ønsker at tage babymad med ombord på flyet, så kan du være helt rolig. Du må gerne have babymad med, og ligeså meget som du vil. For passagere uden spædbørn gælder at du maksimalt må have én liter væske med fordelt på 10 poser á 100 ml. Hvis du har et barn med på under 2 år, så må du gerne tage babymad, mælk, frugtjuice og destilleret vand med, uden at skulle tænke på disse begrænsninger. Husk dog at gøre opmærksom på det i security.

Må man tage mad med i kufferten?

Som udgangspunkt må du gerne tage mad med i din kuffert. Hvis du for eksempel tager til Australien anbefales det ikke at du gør dette, da Australien har meget strenge krav til indførsel af fødevarer. Du skal derfor tjekke om du må tage fødevarer med til din destination.

Hvornår skal jeg være i lufthavnen hvis jeg skal til USA?

Officielt anbefales det at møde op i lufthavnen 3 timer før afgang. Så har du både tid til at indskrive din bagage, og nyde din tid i lufthavnen uden stress og jag. Hvis man ikke skal indskrive sin bagage, og hvis man har mulighed for at lave online checkin før ankomst til lufthavnen, så kan man selvfølgelig møde op senere. Det er dog altid ens eget ansvar at man når sit eget fly.

Hvis du flyver uden bagage

Hvis du kan check-in online, og du ikke har noget indskreven bagage, så kan du være i lufthavnen 2 timer før afgang.

Årsagen til at du skal være 2 timer før afgang i lufthavnen, er at du både skal finde din vej igennem lufthavnen, og at du skal igennem security.

Hvornår lukker check-in

De fleste flyselskaber lukker check-in 60 minutter før afgang. Dog anbefaler flyselskaberne at du ankommer til check-in allerede 3 timer før afgang ved flyrejser til USA.

Særlig assistance og kæledyr

Hvis du har anmodet om særlig assistance eller service til uledsagede børn, så bør du afsætte endnu mere tid end de anbefalede tider.

Det samme gælder hvis du rejser med kæledyr. Vi anbefaler at du afsætter en ekstra time.

Fanget i trafikken

Det er altid smart at komme afsted i ordentlig tid. Der kan altid komme uforudsete forsinkelser. Det kan være at du bliver fanget i en trafikprop, eller at der sker en uforudset trafikulykke, som gør at din transporttid til lufthavnen bliver længere end forventet.

Ovenstående er en af årsagerne til at det er en god idé at gå efter at ankomme til lufthavnen 3 timer før afgang. Dette giver en ekstra tidsrum, så hvis man for eksempel bliver fanget i en trafikprop, så kan man med stor sandsynlighed stadig nå at komme frem til lufthavnen.

Du kan med fordel holde dig opdateret om trafikken hos Vejdirektoratet.

ESTA: Hvad skal jeg tage med til lufthavnen?

Når du skal afsted på din rejse, hvilke ting skal du så tage med til lufthavnen når du rejser på en ESTA rejsegodkendelse?

Pas

Det vigtigste at huske når du skal til USA er dit pas. Din ESTA godkendelse er tilknyttet dit pasnummer i systemet, så det er vigtigt at du har dit pas med, da det ellers ikke er muligt at verificere din ESTA status. Derudover er det også generelt et indrejsekrav at du har dit pas med dig.

Boardingkort

Derudover skal du også have dit boardingkort på dig, enten printet ud eller på din mobiltelefon.

Udprint af din ESTA godkendelse

Det er op til den enkelte rejsende om de ønsker at printe deres ESTA godkendelse ud. Det er nemlig muligt at tilgå den rejsendes ESTA status ved blot at scanne deres pas. Det kan dog ikke desto mindre være en god ide at medbringe et udprint, hvis der nu imod forventning skulle være problemer med at tjekke din ESTA status.

E-billetter

Husk evt. også at printe dine e-billetter ud, således at du kan fremvise dem hvis der bliver spurgt ind til dine rejsedetaljer. Dette er dog også frivilligt, da det altid vil være acceptabelt at fremvise dokumentation for dette i form af elektroniske dokumenter/emails.

Hotelreservation

Husk ligeledes evt. at printe din hotelreservation ud, i tilfælde af du bliver bedt om at bevise at du kun har tænkt dig at opholde dig midlertidigt i USA.

Coronapas og forsikring

USA kommer formentlig fremadrettet til at indføre et krav om coronapas, men disse regler er endnu ikke færdiggjort. Dog anbefaler vi alle der rejser til USA at have bevis på deres vaccinationsstatus og en omfattende rejseforsikring.

Hvornår er det billigst at købe flybilletter?

Hvert år bliver der udført en undersøgelse af Momondo, hvor man på baggrund af enorm data kan finde ud af hvornår det er smartest at bestille sin flybillet. I denne artikel kigger vi nærmere på undersøgelsen, og ser nærmere på hvornår du bør bestille dine flybilletter, hvis du ønsker dem til den laveste pris.

Hvornår bør man bestille sin flybillet

Ifølge data, hvor man har analyseret millioner af rejsesøgninger, er det blevet konkluderet at det er bedst at bestille sin flybillet 63 dage i forvejen, hvis ens flyrute er i Europa, og hvis ens flyrute er uden for Europa, så bør man bestille 51 dage i forvejen.

Derudover bør man også sørge for at bestille sin flyrejse om torsdagen. De dyreste dage at bestille sine flybilletter på er lørdage og søndage. Årsagen er at de fleste mennesker sidder og planlægger deres ferier i weekenden. Du bør derfor planlægge og bestille dine flybilletter i hverdagene, og helst om torsdagen.

Hvilken måned er det billigst at flyve i

Dette afhænger af destinationen. Herunder har vi listet destinationer fra København, og hvilken måned det er billigst at flyve i:

  • London, Storbritanien: Marts
  • Malaga, Spanien: Januar
  • Paris, Frankrig: Marts
  • Barcelona, Spanien: Januar
  • Los Angeles, USA: September
  • New York, USA: September
  • Bangkok, Thailand: Maj
  • Frankfurt, Tyskland: Maj
  • Rom, Italien: Januar
  • Athen, Grækenland: Januar

Den billigste måned at flyve i er uden for højsæson. Hvis du skal til USA bør du altid undgå sommerferien, da sommermånederne er de dyreste at flyve .

Hvornår bør jeg booke mit hotel

Hvis du skal booke hotel til din feriedestination, så bør du gennemsnitligt booke dit ophold 60 dage før. Jo nærmere du kommer på din ankomstdato des mere stiger prisen. Prisen stiger gennemsnitligt med op til 66% des tættere du kommer på ankomstdatoen. Du bør senest booke dit hotel eller ophold 30 dage før, da priserne virkelig begynder at stige omkring 1 måned før ankomst.

Kilde: https://www.momondo.dk/travel-smart